Medical tape

Medical taping is een methode waarbij elastische ‘kinesiotape’ wordt gebruikt. De tape beïnvloed het neurologische- en circulatoiresysteem van het lichaam waardoor het ondersteund bij het lichaamseigen genezingsproces en bij spierletsels.

Het Medical Taping Concept gaat niet alleen uit van de invloed van spieren op het bewegingsapparaat maar ook van de invloed die de spieren hebben op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperaturen. Door dat de kinesiotape de niet goed functionerende spieren ondersteunt, zal het zelfherstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd worden.

Met het tapen volgens de Medical taping methode wordt er gezorgd voor activering van het bewegingsapparaat in plaats van het te fixeren waardoor je de volledige functionaliteit van de spieren behoudt. Medical taping zorgt daardoor voor een vergroting van de mobiliteit door middel van functieverbetering in tegenstelling tot de conventionele tapemethoden die juist als doel hebben een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen.