Fysiotherapie

Fysiotherapie is het specialisme dat zich bezig houdt met het behandelen van klachten en beperkingen aan het houdings- en bewegingsapparaat . De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt bij bijvoorbeeld klachten van spieren, pezen, banden en gewrichten. Door middel van fysiotherapie kunnen de klachten en beperkingen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut heeft u geen verwijzing van de huisarts meer nodig. U kunt u rechtstreeks melden en dan wordt er een afspraak met u ingepland.

Als u voor de eerste keer bij de fysiotherapeut komt vindt er eerst een vraaggesprek en onderzoek plaats. Aan de hand hiervan kan de fysiotherapeut bekijken wat er aan de hand is en of er een indicatie is voor fysiotherapie. Indien er geen indicatie is of er bestaat twijfel, dan zal dit teruggekoppeld worden naar de huisarts. Indien er wel een indicatie is, wordt er samen met u een behandelplan opgesteld en kan behandeling gestart worden. Hierbij wordt er naar gestreefd om bij uw eerste bezoek al een start te maken met de behandeling.

Er zijn veel verschillende soorten behandelvormen. De fysiotherapeut zal de behandeling kiezen die het best bij uw klachtenbeeld past. Verschillende soorten behandelvormen zijn massage, mobilisaties, rekkingen, oefentherapie of fysiotechnische applicaties zoals tens of ultrageluid. Vaak zijn oefeningen voor thuis ook een onderdeel van de behandeling.