Medische fitness

Medische fitness richt zich op het verhelpen van specifieke klachten en het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening. Het is bedoeld om uw klachten te verminderen, conditie te verbeteren en spieren sterker te maken. Hierbij wordt gewerkt met een trainingsprogramma dat speciaal voor u op maat gemaakt wordt en is afgestemd op uw individuele klachtenpatroon.

Medische fitness is geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook voor diverse aandoeningen van het cardiovasculaire systeem. Hierbij kunt u denken aan hart-, vaat- en longaandoeningen en diabetes. Tevens is medische fitness geschikt voor reuma, artrose en overgewicht.

Als u zich aanmeldt voor medische fitness, wordt er samen met uw fysiotherapeut een intake gepland. Hierbij vindt een vraaggesprek plaats en worden uw wensen en doelen in beeld gebracht. Daarnaast vindt er een lichaamsmeting plaats, die bestaat uit het meten van gewicht, lengte, vetpercentage, spiermassa en vochtgehalte. Tevens wordt er een conditietest afgenomen. Aan de hand van deze resultaten en uw wensen wordt er een individueel trainingsprogramma opgesteld om uw doelen te bereiken. Om de 1-2 maand vindt er een hermeting plaats om de vooruitgang in beeld te brengen.

Medische fitness vindt plaats in groepsverband in onze oefenzaal. Hierbij wordt u op een juiste manier begeleid door uw fysiotherapeut.