Mark Weerink

Hoi, ik ben Mark en in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Na 7 jaar in loondienst te hebben gewerkt vonden collega Lisette en ik elkaar in de gezamenlijke uitdaging om eigenaren te worden van Paramedisch Centrum Albergen. Tot februari 2022 hebben we de praktijk samen gerund, waarna Lisette heeft besloten om haar onderdeel in de maatschap over te dragen aan onze collega Msc. Manueeltherapeut Sven.

Naast de algemene fysiotherapie was mijn interesse snel gewekt in de manuele therapie. Ik heb de manuele therapie volgens Utrechtse School (van der Bijl methode)afgerond in 2011. Het gegeven dat de Utrechtse School niet alleen naar de “lokale” klacht kijkt, maar altijd een hele gewrichtsketen onderzoekt en behandeld, spreekt mij na ruim 10 jaar werkende als manueeltherapeut nog steeds erg aan. Naast de manuele therapie heb ik tevens de opleiding musculoskeletale echografie afgerond, hierbij kunnen verschillende weefsels van het houdings- en bewegingsapparaat beter in beeld gebracht worden.

In 2016 ben ik begonnen aan de 2-jarige master opleiding Manuele therapie bij Avans+. Na het behalen van mijn Msc. Manueeltherapeut diploma in 2018 hebben we samen met mijn thesis begeleider Msc. Sportfysiotherapeut M. Barendrecht en Dr. Igor Tak doen besluiten om tot mogelijke publicatie van mijn onderzoek bij judoka’s te gaan. Dit heeft geresulteerd tot een positief resultaat en ons artikel: Judokas with lower back pain have lower flexibility of the hip-spine complex: A case-control study, is in september 2020 gepubliceerd in het internationale vakblad Physical Therapy in Sport.

Naast het toepassen van de huidige evidentie bij verschillende problematiek in het bewegingsapparaat vind ik het prettig om naast uiteraard met de patient(e) zelf een zo openlijke en betrokken samenwerking met de huisartsen en specialisten na te streven om tot een zo goed mogelijke oplossing van de klacht te komen. Het werken als Msc. Manueeltherapeut is mijn passie en daarnaast vind ik het volgen van de laatste ontwikkelingen in mijn vak erg belangrijk en zal dus regelmatig bij en nascholingen volgen om de meest adequate zorg te kunnen blijven bieden.

BIG-register: 19065918804

Je kan bij Mark terecht voor:

Mark is aanwezig op:

WhatsApp