Sven Smits

Hallo, mijn naam is Sven Smits. In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Saxion in Enschede. Sinds 2017 ben ik naast fysiotherapeut ook manueel therapeut. Hiervoor heb ik een Master of Science opleiding gevolgd aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort. Na mijn opleiding voor fysiotherapie ben ik werkzaam geweest in diverse praktijken. Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Paramedisch Centrum Albergen en sinds februari 2022, met Mark Weerink, mede-eigenaar van deze prachtige praktijk.

Mijn interesses liggen met name bij (complexe) nek- en rugklachten. De afgelopen jaren heb ik mijn kennis op deze gebieden verbreed door opleidingen en cursussen te volgen. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het werken met manuele- en sportrevalidaties bij diverse sportverenigingen en sportevenementen.

Tevens heb ik een grote passie voor de diagnostiek en behandeling van knieklachten. Hiervoor ben ik meerdere keren aanwezig geweest bij spreekuren en operaties van knieletsels op OCON Sportmedische kliniek in Hengelo. Ik zie dan ook veel patiënten met knieklachten (o.a. kruisbandrevalidatie, meniscusproblematiek, collateraal letsels, kraakbeendefecten en artrose) waarbij ik nauw samenwerk met de orthopedisch chirurg van OCON Hengelo.

Op dit moment kunt u mij vier dagen in de week vinden in de praktijk. Daarnaast verzorg ik op maandagavond het inloopspreekuur bij rksv De Tukkers.

Kennis en professionaliteit vind ik erg belangrijk, daarom zal ik regelmatig bij- en nascholingscursussen volgen om alle facetten van mijn vakgebied bij te houden.

BIG-register: 49917196104

 

Je kan bij Sven terecht voor:

Sven is aanwezig op:

WhatsApp