Podotherapie Oost Nederland

De eerste donderdagmiddag van de maand is Koen Verheijen van Podotherapie Oost- Nederland bij ons in de praktijk. Hieronder staat kort beschreven wat een podotherapeut voor u kan betekenen. Op de website www.podotherapie.org kunt u verdere informatie vinden.

Wat is podotherapie?

De podotherapeut behandelt alle voorkomende klachten aan voeten, tenen en nagels en klachten elders in het lichaam die door voet-, teen- en nagelcorrectie beïnvloed kunnen worden.

De podotherapeut is dé specialist in de voetengezondheidszorg en onderscheid zich onder andere van overige voetenberoepen door zijn hbo opleiding waardoor een podotherapeut een allround voetonderzoeker en -behandelaar is en podotherapie is beschreven in artikel 34 van het BIG register. Het vervaardigen van voetgerelateerde hulpmiddelen wordt door veel disciplines gedaan, maar de voetdiagnostiek hieraan voorafgaand is cruciaal voor het wel of niet behalen van het behandeldoel. De podotherapeut heeft dan ook alle kennis in huis om je juiste podotherapeutische diagnose te stellen.

podotherapie